Ajankohtaista

21.03.2019

Co-Engineering esitteli sähkönlaadun mittausta Vaasan EnergyWeek-tapahtumassa

Co-Engineering esitteli sähkönlaadun mittauksen kokonaisratkaisua osastollaan Vaasan EnergyWeek -tapahtumassa. Co-Engineering tarjoaa yhteistyössä ruotsalaisen Unipower-yhtiön kanssa sähkönlaadun mittaukseen soveltuvia mittalaitteita, jotka soveltuvat niin teollisuuden tuotantolaitoksille, sähköyhtiöille kuin tuulipuistoihinkin.

Kyseessä on sama palvelu, josta Co-Engineeringin yhteistyökumppani Unipower AB allekirjoitti tammikuussa sopimuksen Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrindille. Co-Engineering on mukana sopimuksessa kotimaisena edustajana. Lue lisää sopimuksesta tästä.

Ongelmatilanteisiin voidaan puuttua heti

Sähkönlaadun mittauksista saatuja tietoja hyödynnetään teollisuuden tuotantolaitoksissa esimerkiksi tuotannon seisokkien syiden selvittämisessä ja sähköverkkoyhtiöissä ongelmien paikantamisessa.

Co-Engineeringin tuotepäällikkö Mikko Willmanin mukaan mittaustuloksia voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevään huoltoon, koska tietojen avulla ongelmakohdat voidaan havaita jo ennen kuin ne aiheuttavat vahinkoa.

– Mittaustiedon avulla on mahdollista saada yksityiskohtaista tietoa siitä, missä kohtaa ongelma on ja mistä se johtuu. Esimerkiksi tuotantolaitoksessa koneen vajaakäynti voi johtua sähkön laadusta. Kun huoltoa ennakoidaan, tuotantoon ei tule katkoksia yllättäen. Ohjelmistoon saa myös hälytystoiminnon, joten akuuttiin vikaan voidaan puuttua heti.

Mittaustiedot graafisiksi kuviksi

Sähkönlaadun mittauksessa käytetään erilaisia mittareita, jotka havaitsevat esimerkiksi välkynnän kasvua, harmonisia yliaaltoja, jännitekuoppien ja piikkien tiheyttä, syvyyttä ja kestoa sekä taajuusheilahteluja. Järjestelmässä voi hyödyntää myös kannettavia mittareita ja niiden mittaustulokset saadaan helposti näkyville kiinteiden mittareiden tulosten rinnalle.

Mittauksien data ohjataan PQ Secure -ohjelmistoon, joka muuttaa tiedot helposti luettaviksi graafeiksi. Ohjelmistosta näkee mittaustiedot lähes reaaliajassa ja tietoja voi reaaliajassa katsoa vaikka puhelimelta tai tabletilta. Ohjelmistosta tuottaa myös automaattisia raportteja halutulla aikavälillä.

– Erityisesti ongelmanratkaisutilanteissa on tärkeää, että tietoja ei tarvitse odotella minuutteja. Tässä sovelluksessa iso datamäärä vie vain vähän tilaa, joten ohjelmisto toimii todella nopeasti. Tuloksia voi tarkastella haluamallaan ajanjaksolla ja graafisen esitystavan voi valita itse.

Mittauspalvelu on nopea ottaa käyttöön

Co-Engineering tarjoaa sähkönlaadun mittausta tarvittaessa avaimet käteen -kokonaispalveluna, johon kuuluu suunnittelu, asennus, käyttöönotto, analysointi ja raportointi. Järjestelmän käyttöönotto on nopeaa, eikä se aiheuta pitkiä katkoksia tuotantoon.

Jos yrityksellä ei ole resursseja sähkönlaadun mittauksesta saatujen tuloksien analysointiin, Co-Engineering toimii mielellään yhteistyökumppanina.

– Meillä on pitkä kokemus sähkönlaadun analysoinnista ja takanamme on vahva Unipowerin tukiorganisaatio. Tarjoamme mielellämme osaamisemme asiakkaidemme käyttöön.

sahkonlaadunmittaus mikkowillman
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle