Ajankohtaista

12.04.2023

Co-Engineering ja Vaasan ammattikorkeakoulu tiiviiseen yhteistyöhön

VAMK Energy Talent-ohjelman kautta

Vaasan ammattikorkeakoulun Energy Talent-ohjelma pyrkii vastaamaan työvoiman saatavuus ja kohtaanto -ongelmaan. Ohjelmassa opiskelijoille rakennetaan yksilöllisiä oppimis- ja urapolkuja yritysten tarpeiden mukaisesti ja yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

Tavoitteena on tehdä Vaasan seudusta houkutteleva kohde opiskelijoille ja saada heidät työllistymään sekä jäämään alueelle opintojen jälkeenkin. Co-Engineering on ensimmäinen yritys, joka lähti mukaan Talent-ohjelmaan ja käynnisti samalla Talent-ohjelman pilottivuoden.

Co-Engineering ja Vaasan ammattikorkeakoulu ovat julkaisseet yhteistyöuutisen VAMKin opiskelijoille suunnatusta Talent-ohjelmasta, joka tarjoaa mahdollisuuden päästä kiinni oman alan töihin jo opintojen aikana. Talent-ohjelma kannustaa opiskelijoita valmistumaan aikataulussa niin, että heille voidaan valmistumisen jälkeen tarjota urapolkusuunnitelman mukaista työpaikkaa. Ohjelma on suunnattu sähkö-, automaatio ja/tai mekaniikkasuunnittelua opiskeleville henkilöille.


Talent-ohjelma tarjoaa turvallisen näkymän työelämään opintojen jälkeen

—Meille on muodostunut useiden vuosien ajalta melko selkeä kuva siitä, miten nuoria osaajia autetaan urapolulla eteenpäin, millaiset kannustimet toimivat ja mitä tämä uusi sukupolvi odottaa työelämältä. On tärkeää myös ymmärtää, millaiset asiat koetaan työelämään siirryttäessä hankaliksi tai vaikeiksi. Kun suunnittelimme Talent-ohjelman sisältöä, olemme tehneet sen näiden kokemuksien perusteella, Co-Engineeringin toimitusjohtaja Sami Kivioja sanoo.

Talent-ohjelmassa on selkeä runko, miten urapolulla edetään askel askeleelta eteenpäin. Jokaiselle ohjelmaan hyväksytylle tehdään henkilökohtainen urasuunnitelma, jossa määritellään henkilön osaamisprofiili ja mielenkiinnon kohteet.

— Oman alan töihin ja työelämään astuminen voi olla monelle aika jännittäväkin paikka. Talent-ohjelma helpottaa tätä siirtymää tarjoamalla turvallisen ja selkeän näkymän lähitulevaisuuteen, Kivioja lisää.


Ohjelma joustaa opinoissa opiskelijan ja yrityksen toiveiden ja tarpeiden mukaan


Ohjelma toimii käytännössä niin, että opiskelija korvaa osan opetussuunnitelman opinnoista ohjelman suunnitelman mukaisesti. Opintojen sisältö muotoutuu yrityksen erityisistä tarpeista sekä opiskelijan mielenkiinnon kohteista. Jos opintoihin halutaan sisällyttää opintojaksoja, joita ei tarjota VAMKissa, voi opiskelija suorittaa ne toisessa korkeakoulussa. Myös oman talon sisältä on mahdollista ottaa opintoja eri koulutusalalta vaikkapa liiketaloudesta. Esimerkiksi sähköautomaation opiskelija voi opiskella robotiikkaa tai enemmän tietotekniikka kuin tutkintoon tavallisesti sisältyisi.

—Tarve tällaiselle ohjelmalle on iso ja on hienoa, että saamme olla mukana kehittämässä alueen osaamispohjaa ja hyvinvointia. Ohjelman suoritettuaan opiskelija on hyvissä asemissa rekrytoinneissa. Hän tuntee kyseisen yrityksen työmiljöön sekä mitä osaamista yritys tarvitsee. Nämä ovat kulmakiviä yritystenkin kannalta, koska he saavat valmiiksi omiin tarpeisiinsa koulittuja työntekijöitä”, kertoo tekniikan yksikön johtaja Jorma Tuominen, Vaasan Ammattikorkeakoulusta.

Hae mukaan Talent-ohjelmaan!

Co-Engineeringin Talent-ohjelman haku on nyt auki!

Katso hakuohjeet ja lue lisää täältä! 

Talent VAMK Co E
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle