Ajankohtaista

10.09.2020

Co-Engineeringillä otetaan työntekijän uratoiveet tosissaan

Teemu Hirvosella kävi tuuri koronapandemian aikaan. Kun toiminta Marine-puolella hiljeni hetkellisesti, Co-Engineeringillä tehtiin uudelleenjärjestelyitä. Korvaavia töitä löytyi nopeasti ja lomautuksilta vältyttiin.

Hirvonen toteaa joustavuuden näkyvän Co-Engineeringin toiminnassa muutenkin. Hän kehuu yrityksen tapaa hoitaa työntekijöiden urakehitystä.
— Täällä kuunnellaan työntekijän uratoiveita ja niiden edistämisessä ollaan aidosti aktiivisia. Jos tuo omat toiveet esille avoimesti, pian voidaan jo tarjota sopivaa paikkaa, Hirvonen kertoo.
Miten Helsingissä työskentelevä Hirvonen on sitten päätynyt töihin Co-Engineeringille?


Näköalapaikalla uuden teknologian äärellä

Hirvonen valmistui sähkö- ja energiatekniikan insinööriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2017 ja teki alan töitä jo opintojen ohessa. Co-Engineeringillä hän aloitti heti valmistumisen jälkeen. Nykyään hän toimii projektipäällikkönä ja on mukana projekteissa, jossa toimitetaan erilaisia automaatiojärjestelmiä mm. risteilijöille, jahdeille ja jäänmurtajille.

—Marine -puolella työskentely on mielenkiintoista. Ala kehittyy nopeaa vauhtia ja olen päässyt työtehtävieni myötä näköalapaikalle uuden teknologian äärelle. Olemme mukana pilottihankkeissa ja pääsemme soveltamaan uusia innovaatioita käytännössä.

Hirvosella riittääkin mielenkiintoa alaa kohtaan. Nopeasta asioiden omaksumiskyvystä on ollut hänelle suurta hyötyä.

—Kun alussa tulee paljon uutta asiaa, nopea oppija pääsee helpommalla. Mitä useampaan asiaan alkaa myöhemmin muodostua rutiini, työnteosta tulee itselle sekä helpompaa että tuloksekkaampaa.


Projektipäällikkönä oppii neuvottelemaan

Vahva tekninen osaaminen helpottaa projektipäällikön työtä ja tuo myös uskottavuutta omaan toimintaan. Projektipäällikkö tarvitsee kuitenkin myös muita ominaisuuksia.


—Kyllä tärkeimpiä ominaisuuksia ovat ongelmanratkaisukyky ja hyvät neuvottelutaidot. Projektipäällikön pitää huomioida päätöksenteossa aina kokonaisuus ja kaikki siihen liittyvät osapuolet ja asiat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu vaatii välillä tiiviitäkin keskusteluita.

Hirvonen painottaa myös strategisen ajattelun tärkeyttä ja kykyä nähdä tulevaan. Päätöksiä tehdessä pitää muistaa, että sillä hetkellä tehdyillä päätöksillä voi olla kauaskantoiset seuraukset.

Käytäntö opettaa

Opinnot toimivat hyvänä kivijalkana työelämässä, mutta Hirvonen toteaa töiden opettavan tekijäänsä. Hän pyrkiikin tarkastelemaan omaa toimintaansa siten, että osaisi aina toimia seuraavalla kerralla vielä paremmin. Alalle tulijoille hän vinkkaa, että ohjelmointitaidoista on siellä hyötyä.
—Ohjelmointitaidot ovat erinomainen työkalu. Montaa yllättävääkin asiaa voi helpottaa omassa työssä, kun ohjelmoinnin perusteet ovat hallussa.


Lue lisää uratarinoitamme täältä
Katso avoimet työpaikkamme täältä. 

TeemuHirvonen
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle