Ajankohtaista

13.09.2022

Co-Engineeringin hallituksen uusi jäsen rakentaa kestäviä ja kannattavia yhtiöitä

Co-Engineeringin hallitukseen on nimitetty uusi jäsen, Kari Liuska (B.Sc., M.Sc.). Liuskan erityisosaaminen on IT-maailmassa, jossa hän on toiminut eri rooleissa yli 20 vuoden ajan. Liuska tuo Co-Engineeringin hallitukseen rautaista kokemusta insinööriosaamista vaativien kokonaisratkaisujen myynnistä. Liuskan osaamisalaan kuuluu myös liiketoiminnan ja organisaatioiden prosessien kannattava kehittäminen ja kasvattaminen.


— Kestävän ja kannattavan liiketoiminnan rakentaminen ja kasvattaminen on minulle mielekästä työtä. Kun siinä onnistutaan hyvin, ihmiset yritysten sisällä pääsevät kukoistamaan ja menestystä alkaa syntyä. Harppaus isompaan liiketoimintaan vaatii kuitenkin harkittuja ja oikein ajoitettuja toimenpiteitä yrityksen sisäisessä toiminnassa. Osaan kokemuksesta kertoa, millainen organisaatio toimii missäkin tilanteessa, Liuska kertoo.

Liuska perusti vuonna 1999 ohjelmistoyritys WTS Wireless Technology Systemsin, jonka hän myi myöhemmin pörssiyhtiö Tieto-X:lle vuonna 2003. Tieto-X:ään Liuska jäi mukaan liiketoimintajohtajaksi.Vuonna 2013 hän siirtyi Espotel Oy:n toimitusjohtajaksi, joka myytiin pörssiyhtiö Etteplanille vuonna 2016. Vuodesta 2020 lähtien Liuska on toiminut älykkääseen jätteidenhuoltoon liittyvien ratkaisujen kehittäjän Tana Oy :n toimitusjohtajana.

Hallituspaikalta hyvät lähtökohdat vaikuttaa yrityksen kasvuun

—Otin hallituspaikan vastaan siksi, että uskon vahvasti Co-Engineeringin tulevaisuuden tavoitteiden olevan saavutettavissa. Pääomasijoittajan mukanaolo tuo yritykselle rohkeutta liikkua väljemmin ja mahdollistaa yrityksen kasvun seuraavaan kokoluokkaan. Kun toimitusjohtajana on entinen pääomistaja, jolla on ollut kykyä, asennetta ja kokemusta, lähtökohta on hyvä. Yrityksellä on myös laaja perusasiakaspohja.
Uudessa hallituksessa Liuska näkee mahdollisuuden jakaa tietoaan kasvuun liittyvien yksityiskohtien lisäksi myös myyntiin, markkinoiden ja asiakkaiden käyttäytymiseen sekä hinnoitteluun liittyvistä asioista. Hallitustyössä hän näkee mahdollisuuden myös omaan oppimiseen.

—Henkilökohtaisesti minulle on merkityksellistä se, että osa yrityksen työstä kohdistuu nimenomaan tulevaisuuden vihreisiin energiaratkaisuihin, ja että mukana olevien ihmisten arvomaailma ja toimintatavat sopivat yhteen omien arvojeni kanssa. Yhdessä tekemällä onnistutaan ja opitaan itsekin lisää.

Työn sisältö ja positiivinen puhe tuovat menestykselle siivet

Rekrytointimarkkinoiden käydessä kuumana monissa yrityksissä mietitään, miten henkilökuntaa kannattaisi sitouttaa. Liuskan kokemuksen mukaan terveissä kasvuyrityksissä työntekijöitä kannattaa sitouttaa hyvän esimiestyön ja työn merkityksellisyyden kautta. Hänen mukaansa ihmisten tulee voida vaikuttaa oman työnsä sisältöön. Johtamisessa hän arvostaa positiivista puhetta.

—Kun ihmisiin valetaan uskoa ja heitä kehutaan, he alkavat uskoa itseensä ja kykyihinsä ja kehittyvät erinomaisiksi tekijöiksi, vaikka he eivät sitä ihan sataprosenttisesti vielä olisikaan. Autoritäärisen johtamisen aika on ohi. Nykyinen sukupolvi haluaa rakentavaa palautetta, jonka avulla he pystyvät kehittymään.

Sijoitusyhtiö Juuri Partners lunasti keväällä 2022 45 % Co-Engineeringin osakkeista , jonka myötä Co-Engineeringin uusi kasvustrategia tähtää liikevaihdon kolminkertaistamiseen vuoteen 2025 mennessä.

Kari Liuska hallitus
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle