Ajankohtaista

18.05.2022

Ensimmäinen uusi jäsen on valittu Co-Engineeringin Dream Teamiin

Alexandra Kymäläinen on valittu Co-Engineeringille Head of Talentiksi vastaamaan yrityksen kasvustrategiaan liittyvästä rekrytointiprosessista ja työhyvinvoinnin kehittämisestä. Head of Talent toimii osana Co-Engineeringin johtoryhmää. Kymäläinen aloittaa uudessa tehtävässään 20.6.2022.


—Otan uuden työtehtävän vastaan innolla, koska tässä roolissa yhdistyy moni sellainen asia, josta minulla on vahvaa käytännön osaamista ja aiempaa työkokemusta. Rekrytointityössä pääsen auttamaan ihmisiä heidän urapolullaan eteenpäin. On etuoikeus päästä mukaan vaikuttamaan yrityksen kasvustrategian toteutumiseen ja olla mukana tässä hienossa porukassa, Kymäläinen sanoo.

Moniosaaja, jolla on kykyä soveltaa oppimaansa

Co-Engineeringin tavoitteena on luoda organisaatio , jossa korostetaan vahvasti tiimityön merkitystä. Siksi mukaan valitaan henkilöitä, joilla on monipuolista ja keskenään erilaista osaamista. Soveltuva koulutus tukee valittavien henkilöiden käytännön osaamista ja taitoja, lisäksi heiltä tulee löytyä intohimoa ja intoa omaa työtä kohtaan sekä halua onnistua yhdessä. Kymäläinen sopiikin tähän kuvaukseen erinomaisesti.

Kymäläisen ura on vaiherikas, johon mahtuu erilaisia tutkintoja, työkokemusta sekä ulkomailla vietettyjä vuosia. HR-alalle hän siirtyi vuonna 2009, jonka jälkeen hän on tehnyt rekrytointia, koulutustöitä ja headhuntingia. Viimeisimpänä työtehtävänään hän on vastannut asiantuntijatason rekrytoinneista ja rekrytointiprosessien yhtenäistämisestä kansainvälisessä asiantuntijayrityksessä.


—Toivon, että oma taustani ja esimerkkini rohkaisee muitakin tekemään työelämässä päätöksiä, jotka tukevat oman mielenkiinnon kohteita. Monipuolinen työkokemus on rikkaus ja se tuo aina laajempaa näkökulmaa myös asiantuntijuudelle.

Osaajien motivaatiotekijät ja mielenkiinnon kohteet pitää löytää

—On mahtavaa päästä auttamaan ihmisiä löytämään ne asiat, missä he ovat hyviä! Kun työntekijän osaaminen, motivaatiotekijät ja mielenkiinnon kohteet täsmäävät yrityksen tekemisen ja arvojen kanssa, sekä työntekijällä että yrityksellä on suuri mahdollisuus onnistua rekrytoinnissa. Kuunteleminen on tässäkin työssä tärkeässä roolissa.

Kymäläinen on kuunnellutkin ihmisiä paljon. Hän on suorittanut kaksi eri terveydenhoitoalan tutkintoa ja on tehnyt alalla töitä useamman vuoden. Lisäksi hän on ollut vastuutehtävissä, joissa hän on johtanut projekteja ja tehnyt esimiestyötä. Vahvuuksista kysyttäessä hän osaa määritellä ne nopeasti.

—Olen saanut palautetta siitä, että olen hyvä kuuntelemaan ihmisiä. Lisäksi saan nopeasti kiinni siitä, mikä ihmiselle on työssä ja elämässä tärkeää. Tätä kautta osaan löytää hakijalle myös sopivan työnkuvan. Minua ilahduttaa myös palaute siitä, että minut on koettu turvalliseksi henkilöksi, joka saa ympärillä olevat ihmiset viihtymään.

Kymäläinen aikoo aloittaa työt tutustumalla yrityksen omaan henkilökuntaan, asiakkaisiin ja tavoitteisiin. Työsarkaa riittää, mutta se ei haittaa. Insinööriala on lähellä Kymäläisen sydäntä ja vastuun hän näkee pelkästään positiivisena asiana.

—Etenen töiden tekemisessä kuin juna: järjestelmällisesti ja tavoitteellisesti. Kun minulle annetaan tehtävä, hoidan sen varmasti.
Kymäläinen asuu pääkaupunkiseudulla ja tekee töitä sieltä käsin. Vaasan ja Tampereen toimistoissa hän tulee vierailemaan säännöllisesti. Kahden aikuisen lapsen äitinä hän on valmiina antamaan uuteen työhön täyden työpanoksen.

Alexandra CoE
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle