Ajankohtaista

08.03.2021

”Olen onnekas, kun olen päässyt töihin Co-Engineeringille”


Minna Rintala on työskennellyt Co-Engineeringillä vuoden 2020 alusta lähtien. Hän vaihtoi alaa taloushallinnon töihin työskenneltyään aiemmin ravintola-alalla. Luonteeltaan päättäväinen Rintala tiesi koulunpenkille istuttuaan heti haluavansa palkanlaskijasi.

—Halusin ravintolasta toimistotöihin ja lähdin suorittamaan taloushallinnon tutkintoa. Co-Engineeringille löysin koulun kautta, kun opettajamme vinkkasi minulle tästä paikasta. Tartuin vinkkiin ja hain harjoittelupaikkaa. Näin sain jalkani oven väliin uuteen yritykseen, josta en aiemmin tiennyt mitään, Rintala kertoo.

Harjoittelun jälkeen Rintala palasi kouluun suorittamaan loppuun teoriaopinnot ja teki vuoden mittaisen opinnäytetyön palkanlaskijan tehtävissä. Taloushallinnon ammattitutkinnon suoritettuaan ovet Co-Engineeringille avautuivat uudestaan ja hän sai aloittaa työt heti.

—Tunsin olevani tänne enemmän kuin tervetullut. Vaikka olin vasta valmistunut, minun tekemiseeni luotettiin. Hoidin Co-Engineeringillä aluksi osto- ja myyntireskontraa. Nykyisin toimin näiden tehtävien lisäksi myös palkanlaskijana. Co-Engineering on työpaikkana sellainen, jossa pääsee näyttämään kykynsä.

Rintala vinkkaakin opiskelijoita pitämään silmät auki eri yritysten tarjoamien mahdollisuuksien suhteen. Oman alan töitä voi löytyä sellaiseltakin alalta, josta sitä ei ensimmäisenä osaisi lähteä etsimään.

Kattava perehdytys, joustavat työajat ja rento työyhteisö

Rintalalla on taustallaan vuosien kokemusta eri yrityksistä työskentelystä. Hän arvostaa Co-Engineeringillä joustavuutta, jonka kautta työntekijöillä on mahdollisuus järjestellä työt omaan elämänrytmiin sopivaksi. Työntekijöiden antamaa panosta yrityksen hyväksi arvostetaan ja heitä kuunnellaan. 

—Rekrytoinnissa on onnistuttu valitsemaan henkilöitä, jotka ovat innokkaita näyttämään kykynsä ja halukkaita oppimaan lisää. Täällä sille on hyvä kasvualusta.

Co-Engineeringille palkataan henkilöitä, jotka ovat uransa alkutaipaleella. Heistä myös moni on jatkanut uraansa yrityksen palveluksessa.

— Uskon, että hyvä yhteishenki on yksi syy siihen, että ihmiset jäävät taloon. Kun töissä vietetään päivittäin kahdeksan tuntia, viihtyvyydellä on suuri merkitys. Porukassamme vallitsee rento tunnelma, jossa huumorillekin on tilaa.

Työhön vastapainoa liikunnasta

Rintala on harrastanut liikuntaa koko ikänsä, josta hän joskus ajatteli hankkivansa myös elantonsa. Vaakakupin painuttua toimistotöihin ja taloushallinnon alalle, hän on nyt alkanut opiskella Personal Traineriksi.

—Personal Trainerin työt ovat täydellistä vastapainoa toimistotyölle ja uskon että sopivassa suhteessa nämä tasapainottavat toisiaan. Olen todella iloinen, että minulle on nyt avautunut mahdollisuus toteuttaa molempia minulle tärkeitä asioita.

 

Lue lisää uratarinoita täältä.

Lue ohjeet työhakemuksen lähettämiseen täältä.

Minna rintala CoE
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle