Uratarinat

19.10.2017

Co-Engineering antoi ajolähdön Villen työuralle

Kun yritys haluaa töihin motivoituneita työntekijöitä, se joustaa tarvittaessa. Co-Engineeringin projekti-insinöörinä Vaasassa toimivalla 27-vuotiaalla Ville Kerolla on tästä hyviä kokemuksia.

—Olen harrastanut pesäpalloa 20 vuotta ja viime kesänä minulle tarjottiin tilaisuutta päästä vielä kertaalleen pelaamaan pääsarjaan kesän ajaksi. Ilman muuta halusin kokeilla sitä.
Koska työnantajani ei halunnut ottaa riskiä siitä, että katselee vanhaa ja katkeroitunutta insinööriä seuraavat vuodet, hän kannusti minua tarttumaan haasteeseen, Ville naurahtaa.

Molemmat työnantajat olivat myötämielisiä henkilökohtaisen haasteen toteuttamiseen ja Villelle myönnettiin kesän ajaksi palkatonta vapaata.
—Ehdottomasti tällaiset kädenojennukset työnantajalta vaikuttavat positiivisella tavalla suoraan työmotivaatioon, Ville sanoo.

Ville työskentelee Co-Engineeringillä ja työtuoli sijaitsee vaasalaisessa asiakasyrityksessä. Siellä työkavereina on työntekijöitä niin asiakasyrityksen kuin Co-Engineeringin palkkalistoilta. Käytännössä tämä ei Villen mukaan näy missään, ainoastaan kulkukortissa lukee eri yrityksen nimi.

Ville on paiskinut kesätöitä asiakasyrityksen leivissä jo kuuden kesän ajan. Myöhemmin ajateltuna hän toteaa näiden kesien olleen tosi tärkeitä nykyisen työn kannalta. Nykyisessä roolissa aiemmin opituista selkeistä työnkuvista ja saaduista ohjeista on ollut suuri hyöty.

—Vaikka kuulostaakin kliseiseltä sanoa, asenteella on todella suuri merkitys oppimisessa ja työyhteisöön sopeutumisessa. Työstään innostuneita henkilöitä opettaa mielellään. Lisäksi hän korostaa sitä, että työyhteisö tarvitsee erilaisia tyyppejä ja osaajia. Kaikkien tavoitteena ei ole kivuta urapolulla koko ajan ylöspäin, osa porukasta haluaa keskittyä vain tiettyyn osa-alueeseen. Heidän osaaminensa on tärkeä osa projektien eteenpäin viemistä.

Täsmäosaajia voi Villen mielestä olla kahta tyyppiä. On niitä, jotka osaavat jonkun tietyn osa-alueen perinpohjin jo valmiiksi. Kuitenkin potentiaalisia täsmäosaajia voivat olla myös ne, joiden asenne ja ominaisuudet antavat viitteitä siitä, että ajan kanssa kehittyminen voi olla huippuluokkaa. Ville toteaakin, että opiskelu ei lopu koulunkäyntiin vaan oppia pitää koko ajan.

Projekteissa työskennellessä työntekijöiden kannalta on tärkeää ymmärtää tavoitteet ja se, mitä heiltä odotetaan. Kun työnantajana on pieni organisaatio, johdon kanssa pääsee juttusille helposti. Säännöllisissä tapaamisissa ryhmähenki pysyy yllä ja samalla henkilökunnalle jaetaan infoa yrityksen ajankohtaisista asioista.
—Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen Co-Engineeringiin työnantajana, hän toteaa.

Seuraavan kesän suunnitelmista ei Villen tarvitse käydä hutunkeittoa.
—Viime kesänä sain toteuttaa yhden unelmani harrastukseni parissa. Ensi kesänä aionkin keskittyä tiiviisti työelämän haasteisiin, hän kertoo.

Ville p
Siirry "Uratarinat"-sivulle