Uratarinat

04.06.2018

Co-Engineeringillä uuden teknologian ammattilaiseksi

Faktaa:

Nimi: Eetu Pakkala
Ikä:     21 v
Töissä Co- Engineeringillä:  Sähköasentajana syyskuusta vuodesta 2017 lähtien
Koulutus:  Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto
Harrastukset: Jalkapallo, lenkkeily ja kalastus

 


—Eihän tämä edes tunnu työltä, kun saa tehdä niin hienoja hommia! Kaveritkin kysyvät, että hengailetko sä vaan töissä kun sulla on siellä niin hauskaa, naurahtaa Co-Engineeringillä sähköasentajana toimiva Eetu Pakkala.


Kun intohimona on uuden oppiminen, tilaisuuksia alkaa tippumaan eteen kuin itsestään.
Co-Engineeringin toimitusjohtaja Sami Kivioja huomasi Eetun sisäsyntyisen halun kehittyä, kun oli seurannut työharjoittelussa ollutta Eetua. Ammattikoulusta vastikään valmistunut nuori mies sai töitä kesäksi ennen armeijaan lähtöä.


Työtehtävät henkilön osaamisen mukaan
Kun Eetu palasi armeijasta kersantin natsat olalla, hänelle ilmoitettiin, että töitä löytyy. Ennen töiden alkamista Eetu ja Sami istuivat alas kartoittamaan Eetun osaamisalueita ja tarjolla olevia työmahdollisuuksia. Eetu pääsi sähköasennustöihin ja on kiitollinen siitä, että häntä kuunneltiin ja häneen luotettiin.

— Jos ei ole vastuuta, ei opi. Asennukset tehdään huolella niin, että voi kunnialla sanoa, että minä olen tehnyt tämän. Olen oppinut tosi paljon muilta työntekijöiltä ja saanut aina vastaukset kysymyksiin. On hienoa, kun on päässyt samaan porukkaan alan ammattilaisten kanssa. Uutena työntekijänä minut on otettu tosi hyvin vastaan, Eetu sanoo.


Työntekijän on tärkeä tietää, mitkä yrityksen tavoitteet ovat
Eetu arvostaa työnantajassaan sitä, että yrityksen asioista tiedotetaan säännöllisesti ja avoimesti. Hänelle on tärkeä tietää, mitkä yrityksen tavoitteet ja suunta ovat. Hän toteaakin, että jos tavoitteet puuttuvat työntekijöidenkin on vaikea tavoitella mitään. Selkeä visio luo turvallisuuden tunnetta työyhteisöön ja selkeyttää töiden tekemistä. Kun kaikki tietävät mihin ollaan menossa, osataan toimia sen mukaisesti ja palvella asiakkaita samaan suuntaan.


Teknologian kehittyessä kaikkien pitää olla hereillä. Eetulla onkin omat henkilökohtaiset tavoitteet tämän suhteen.
—Co-Engineering tekee uutta teknologiaa ja tämä on erinomainen paikka oppia sitä. Omana tavoitteenani on kehittyä alan ammattilaiseksi, Eetu sanoo.


Ruotsin kielen oppiminen on siistiä
Nykyisessä työssään Merikaarrosta kotoisin oleva Eetu saa omien sanojensa mukaan ruotsia ”pakkosyöttönä”. Toisen kotimaisen haltuunotto vaatii ylimääräistä tsemppiä, mutta positiivisella asenteella varustettu mies toteaa tämän olevan pelkästään ”siisti juttu” ja on innoissaan suomenruotsalaisen kulttuurin saloista.
—Työporukassa sosiaalisilla taidoilla pärjää hyvin ja sillä, mitä kieltä puhuu, ei ole oikeastaan merkitystä. Kun asennoituu positiivisesti uusien asioiden ja ihmisten kohtaamiseen, työtkin sujuvat hyvin.

Monipuolinen liikkuminen takaa hyvän työkunnon
Vapaa-aikana Eetu tapaa ystäviään ja pelaa myös jalkapalloa. Jalkapallon kautta hänen tuttavapiirinsä onkin laaja. Nuori mies nauttii liikkeellä olosta ja on harrastanut erilaista liikuntaa koko ikänsä.
—Jotta jalkapallossa pärjää, pitää liikkua monipuolisesti. Kun kroppa toimii hyvin, se auttaa jaksamaan myös töissä, hän toteaa.

Eetu23
Siirry "Uratarinat"-sivulle