Uratarinat

21.12.2022

“Monipuolinen työ Co-Engineeringillä pitää minut motivoituneena”

Jaakko Siljamäki aloitti Co-Engineeringillä kesäkuussa Service Lead Engineeringin tehtävässä. Siljamäki siirtyi Co-Engineeringille ABB:ltä, jossa hän ehti hankkia yli 15 vuoden kokemuksen voimalaitosten sähköistys- ja huoltotöistä. Enimmäkseen Siljamäki on jatkanut samoissa projekteissa, vaikka nyt hän työskenteleekin konsulttina Co-Engineeringillä.

– Työskentelen samojen asiakkaiden kanssa kuin aiemminkin. Joidenkin kanssa olen työskennellyt urani alusta saakka. Tunnen asiakkaat ja heidän toimintaympäristönsä erinomaisesti, mikä on ehdoton etu.

Siljamäki asuu Suomessa, jossa suurin osa hänen projekteistaankin sijaitsee. Hänellä on projekteja myös muissa maissa, etenkin Ruotsissa ja Islannissa.

– Matkustaminen asiakkaiden työmaille, pääasiassa Pohjoismaissa, kuuluu työhöni ja tarjoaa hyvää vastapainoa toimistotyölle. Erityisen mielenkiintoiseksi paikaksi on osoittautunut Islanti, jonka karu ja mahtava luonto tekee vaikutuksen. Pidän siitä, että työpaikkani fyysinen sijainti vaihtelee: toisena päivänä saatan työskennellä kotona tai toimistolla, toisena taas matkustaa ulkomaille.

Voimalaitosten sähköistys ja huolto vaatii jatkuvaa oppimista ja turvallisuuden huomioimista

Siljamäen työ Co-Engineeringillä on vaihtelevaa. Huollon lisäksi hänen päivänsä sisältävät myyntityötä, suunnittelua, tilausten tekemistä, ongelmanratkaisua ja kunnossapidon tehtäviä. Siljamäki toimii lisäksi projektipäällikkönä erilaisille Service-projekteille.

– Töissäni en ole ainoastaan keskittynyt vain yhteen asiaan, vaan saan ottaa osaa projektin eri osa-alueisiin. Monipuolinen työ saa minut pysymään motivoituneena. Pidän myös siitä, että järjestelmät, joiden parissa työskentelen kehittyvät jatkuvasti. Työssäni painottuvat entistä enemmän IT-osaaminen ja erilaiset ohjelmat: hallittavia järjestelmiä on yhä enemmän, mikä vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, mutta tarjoaa myös vaihtelua.

Siljamäen erityisosaamiseen kuuluu generaattoreiden magnetointi-, tahdistus- ja suojausjärjestelmät sekä erilaisia tehtäviä liittyen voimalaitosten sähköistysjärjestelmiin. Huolellisuuden ja tarkkuuden lisäksi Service Lead Engineeringin työ vaatii turvallisuuden erityistä huomioimista.

– Työskentelemme korkeajännitejärjestelmien parissa. Työturvallisuuden laiminlyönti voi vahingoittaa laitteistoa, mutta ennen kaikkea se voi olla hengenvaarallista. Virheille ei ole sijaa.

Joustavaa päätöksentekoa, kehittymismahdollisuuksia sekä positiivinen ilmapiiri

Siljamäen mukaan joustavuus työpaikan sijainnin valinnassa on yksi Co-Engineeringin eduista. Hän on myös oppinut, että joustavuus ulottuu myös yrityksen päätöksentekoon ja sen prosesseihin.

– Prosessit ovat täällä varsin nopeita ja suoraviivaisia, mikä on hyvä asia. Työntekijöille on tarjolla myös runsaasti kehittymismahdollisuuksia, mikä on mukava tietää, vaikka olenkin tyytyväinen nykyiseen työhöni. Pidän myös ihmisistä, joiden kanssa työskentelen. Työilmapiiri täällä on positiivinen. Co-Engineering on jo nyt ihan hyvän kokoinen yritys, mutta näen sen tavoittelevan vielä pidemmälle tulevina vuosina. Tulevaisuus näyttää lupaavalta.

MikkoS CoEn
Siirry "Uratarinat"-sivulle