Uratarinat

28.09.2022

Puhelinsoitto poiki harjoittelupaikan ja vakituisen työn Co-Engineeringillä

Sähkövoimatekniikan/älykkäiden koneiden insinööri Hartti Jaakkola nappasi itselleen harjoittelupaikan Co-Engineeringiltä, jonka jälkeen hän teki Co-Engineeringille opinnäytetyön. Kun koulu ja opiskelut Tampereen ammattikorkeakoulussa oli saatu päätökseen, hän kätteli itselleen vakituisen työpaikan projekti-insinöörin tittelillä. Aloitus uudessa työssä sai hyvän lähdön esimiehen asiantuntevassa ohjauksessa ja harjoittelussa opittujen asioiden ansiosta.


—Töiden aloitus meni sulavasti, koska pääsin jatkamaan samantyylisten projektien parissa kuin harjoittelussa ja näin ollen rutiinia tiettyihin asioihin löytyi. Uusien projektien aloittaminen on mukavaa, kunhan lähtötiedot ovat kunnossa. Työt vaihtelevat laajasti, mutta pääosin teen tällä hetkellä uusiin/vanhoihin sähköasemiin liittyvää piirikaaviosuunnittelua, Hartti kertoo.

Kangasalta kotoisin oleva Hartti työskentelee Co-Engineeringin Tampereen toimistossa, jossa hänen esimiehenään toimii Teemu Vuojamo.

Näppärä suunnitteluohjelmistojen käyttäjä hyötyy osaamisestaan

Hartin työpäivät kuluvat pääosin suunnitteluohjelmistojen äärellä. Opinnoista on ollut hyötyä etenkin standardien lukemisessa ja ylipäätään dokumentoinnissa. Työ vaatii tarkkuutta ja huolellista asioihin perehtymistä.

—Jos jotain voisi vinkata nykyisille opiskelijoille, suosittelisin tutustumaan ja opettelemaan erilaisten suunnitteluohjelmien ominaisuudet ja erilaiset käyttötoiminnot hyvin. Etenkin itselleni on ollut paljon hyötyä siitä, että suunnitteluohjelmista varsinkin AutoCAD oli jo lähtökohtaisesti tuttu. Nykyään paljon käytössä oleva Eplan on myös sellainen, mitä kannattaa testata jo koulussa. Kun ohjelman peruskäyttö on kunnossa, pystyy töissä keskittymään heti olennaiseen, eli suunnitteluun. Toki tekemällä oppii parhaiten.

Etätyön hybridimalli ja mahdollisuudet töiden suorittamiseen monella eri tasolla tekevät työnteosta Co-Engineeringillä mielenkiintoista ja mielekästä.

—Voin työskennellä kotoa etänä tai tulla toimistolle Tampereelle. Toimistotöiden lisäksi on mahdollista laajentaa osaamista kentällä, esim. koestus tehtävissä. Tämä onkin varmaan seuraava juttu mihin suuntaan. On tosi tärkeää päästä työmaalle näkemään käytännössä, miten suunnittelu ja käytäntö kohtaavat. Pyrkimykseni onkin tuoda vahvaa käytännön osaamista teorian rinnalle.

Monipuoliset mahdollisuudet oppimiseen ja uralla etenemiseen

Co-Engineeringillä halutaan pitää ovet avoimina ihmisten erilaisten urasuunnitelmien suhteen. Monipuolinen asiakasverkosto mahdollistaa eri aloilla ja eri työtehtävissä toimimisen. Riittävä osaaminen ja oikea asenne oppimiseen avaavat ovet moneen eri suuntaan talon sisällä. Työtehtäviä löytyy sekä aloitteleville että jo pidempään alalla olleille.

—En tiennyt harjoitteluun tullessani, että talon sisällä on näin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Täällä on mahdollisuus tehdä monenlaisia asioita ja siirtyä halutessasi toisenlaisiin tehtäviin joustavasti.

 

Hartti Jaakkola
Siirry "Uratarinat"-sivulle