Uratarinat

21.02.2019

Uutta vahvistusta asiantuntijajoukkoon

 

Ari Piikkilä
Asiantuntija, sähkönjakelu ja käyttö

Vaikka Ari Piikkilää voisi kutsua lähes kaikkien alojen asiantuntijaksi, Co-Engineeringillä hänen asiantuntijan työtehtävät

aripiikkila 7keskittyvät teollisuuden sähkönjakelun asiantuntemukseen. Vaasan AMK:sta insinööriksi valmistunut Piikkilä on toiminut aiemmin myös huoltopuolella ja esimiestehtävissä. Co-Engineeringillä hän on toiminut suunnittelijana ensimmäisen kerran jo vuonna 2013. Piikkilä palasi Co-Engineeringin palvelukseen helmikuussa 2019 mielenkiintoisten työtehtävien innoittamana.

— Co-Engineeringillä minua kiehtoo tekemisen vapaus. Asiantuntijaan luotetaan ja hänelle annetaan mahdollisuus toteuttaa töitään parhaaksi havaitsemallaan tavalla.

Asiantuntijuuden lisäksi Piikkilä haluaa kehittää itseään projektien hallinnassa, jossa kokonaisuuksien hallinta nopeutuu ja tehostuu kokemuksen myötä koko ajan. Käytännön kaverina itseään pitävä Piikkilä ei epäröi kyseenalaistaa, vaan tarttuu reippaasti haasteisiin niin työelämässä kuin harrastuksissakin.

Teemme projekteja tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa, mikä motivoi tekemään parasta mahdollista jälkeä. Kun työn suorittajalla ja asiakkaalla on kasvot, asioiden eteenpäin vieminen on aina luontevampaa. Kommunikoinnilla ja ihmisten kohtaamisella on merkittävä rooli myös insinöörien maailmassa, Piikkilä toteaa.

—Kun intohimoa löytyy, voi oppia ja saavuttaa mitä vain, pienlentokoneita harrastuksenaan rakentava Piikkilä toteaa.

 

Faktaa:

Nimi: Ari Piikkilä
Ikä: 42
Kotipaikka: Mustasaari
Työkokemus /erikoisosaaminen: Teollisuuden sähkönjakelu, relesuojaus, sähkönjakelun automaatio.Harrastukset: Ilmailu, kaikenlaisten härvelien rakentelu

 

 

 

Mika Yli-Heikkilä

Projekti-insinööri ja suunnittelija 

MikaYliH 4

Kun joku haluaa tietää jotakin sähkönjakelusta, relesuojauksista tai sähköasemasaneerauksista  

ja -laajennuksista, kannattaa olla yhteydessä Co-Engineeringin Mika Yli-Heikkilään. Hän valmistui Vaasan AMK:sta vuonna 2006 sähkö- ja automaatioinsinööriksi ja on työskennellyt Co-Engineeringillä vuosina 2012-2017. Nyt parin vuoden tauon jälkeen palaa takaisin yrityksen palvelukseen projekti-insinööriksi. Työn ohella hän suorittaa MBA-tutkintoa Seinäjoen ammattikorkeakoulussa.

 

—Usean vuoden työkokemuksen myötä minussa heräsi halu fokusoida osaamistani johonkin tiettyyn osa-alueeseen. Yhtenä vaihtoehtona oli perehtyä johonkin tiettyyn tekniseen osa-alueeseen perusteellisesti. Toisaalta minua kiehtoi perspektiivin laajentaminen ja alan tarkastelu uudesta näkökulmasta. Tein päätöksen ja nyt opintoni kohti MBA-tutkintoa ovat jo hyvässä vauhdissa, Yli-Heikkilä kertoo.

—Co-Engineeringin matala hierarkia ja ketterä organisaatio mahdollistaa uusien ideoiden pilotoinnin nopeallakin aikataululla. Lähtökohtaisesti Sami on suhtautunut muutosehdotuksiin aina positiivisesti, tämä on kokeilunhaluinen ympäristö, Yli-Heikkilä kertoo. Olemme tehneet Samin (Kivioja) kanssa yhteistyötä vuosien varrella. Päätös paluusta Co-Engineeringille lujitti se, että Yli-Heikkilä näkee voivansa hyödyntää opintojaan suoraan yrityksen tarpeisiin tulevaisuudessa.

 

Faktaa:
Nimi: Mika Yli-Heikkilä
Ikä: 37
Kotipaikka: Laihia
Työkokemus /erikoisosaaminen: Sähkönjakelujärjestelmät ja tuulivoima 

 

Siirry "Uratarinat"-sivulle